| Contact
 | Kosten
 | Lid worden
 | Proefles
 | 
Zoeken in de site
 | Zwemtijden

Locatie: 

> Home > Evenementen > Pinksterkamp > 2004

Pinksterkamp 2004: De Schat van El-Dorado

In het jaar 1598 gaat de overoverovergrootvader van barones Marieke Groeninx van Zoelen op zoek naar de schat van de legende van El-Dorado. Vol goed moed vertrekt hij op zijn reis naar de diepe binnenlanden van Hilvarenbeek. Hij keert echter nooit meer terug.

Meer dan 400 jaar later vindt de barones een stuk van de legende terug waar haar opa achterna zat. Ze wordt zo nieuwsgierig dat ze besluit iemand in te schakelen om haar te helpen zoeken naar waar haar overoverovergrootvader is gebleven.

Die iemand is niemand minder dan: Jungle Jack. Hij is verzot op alles wat oud en geheim is en nog meer op goud. Hij zegt dus meteen toe. Bij het zoeken naar een geschikte ploeg mensen krijgt hij echter een probleem: iedereen die hoort dat het over El-Dorado gaat vlucht meteen weg en wil er niets mee te maken hebben. De reis is te moeilijk voor Jungle Jack alleen. Bijna radeloos vraagt Jungle Jack de Tilburgse Watervrienden om hulp. Hij hoopt dat wij mensen kunnen regelen die meewillen. Uiteraard kunnen ze delen in de rijkdom die hopelijk gevonden gaat worden.


Na afloop van het kamp ontvingen we de volgende brief: 


Hallo avonturiers van de Tilburgese watervrienden,

Vanuit mijn riante villa in het zonnige zuiden, wil ik jullie van harte bedanken voor jullie enthousiaste inzet om het mysterie rondom de schat van El-Dorado en het Muysca volk op te lossen. Het is jullie gelukt ondanks de gevaren van de Jungle, (wilde dieren, kannibalen, vreemde mensen), extreme hitte, kou en denderende regenbuien, de schatkaart in twee dagen compleet te maken en vervolgens op de laatste dag de schat op te graven, de vloek te verbreken en zo mee te delen in de buit.

Op dag 1 wisten jullie mysterieuze ingrediënten en spreuken te bemachtigen. Ik weet nog steeds niet hoe het ons is gelukt, maar die zelfde avond wisten we door een magisch ritueel, een volgend stuk schatkaart uit de kookpot te vissen en een stapje verder te komen tot de grote schat.

Na een goede nacht volgde dag 2. Die dag moesten jullie alleen de jungle in. Daar moesten jullie toverpoeder zien te verdienen door extreem moeilijke vragen te beantwoorden. Boven verwachting ging jullie dit prima af. Alsof dat nog niet genoeg was moest er die middag ook nog gevochten worden tegen de kannibalen en veel denk en speurwerk verricht worden. Maar ondanks de regen die jullie goed trotseerden was het ook nu weer gelukt om vanuit al deze vreemde dingen het laatste stuk schatkaart te verkrijgen. Uiteraard konden we niet die avond nog op pad om de schat te zoeken. Het was ondertussen te donker geworden. Ook moesten we nieuwe energie opdoen voor de volgende dag. Want we waren er nog lang niet. Er ruste namelijk een vloek op schatkist die verbroken moest worden.

Dus op dag 3 gingen we vol goede moet op pad. Allereerst moest de schat op gegraven worden. Bijna ging het fout want Jungle Jack had niet goed opgelet en stond op de verkeerde plek te graven. Maar omdat jullie zo slim waren was het toch gelukt om de juiste plek te vinden en de enorme kist op te graven.

Daarna gingen jullie fanatiek aan de slag om tekens te verzamelen die ons konden helpen om de vloek te verbreken.

Na drie vermoeiende dagen kwam dan toch het hoogtepunt van de expeditie. Na hard werken was het jullie gelukt om alles te verzamelen wat nodig was om de schat te openen. En gelukkig is dat ook gelukt en zagen we in de schat gouden sierraden, edelstenen, munten en gouden zakjes met een verrassing!

Wij vonden het de moeite van drie dagen hard werken waard. Wij zijn erg tevreden met de grote vondst. Jungle Jack en ik rusten momenteel even uit, maar daarna gaan we weer op pad op zoek naar een nieuw avontuur. Op zoek naar goud en andere kostbare dingen.Misschien zien we jullie ooit nog eens terug als we weer een expeditie hebben waarbij we hulp nodig hebben van heldhaftige en slimme kinderen.

Dus misschien tot dan!

Groetjes van Jungle Jack en Barones Marieke Groeninx van Zoelen.

 

Kennen jullie deze nog?

He ho Jungle Jack,

Pinksterkamp is echt te gek!

We zoeken naar de grote schat,

Van Eldorado weet je dat.


He ho, he ho. He ho!!


He ho Jungle Jack,

En de Barones is gek.

We zoeken naar de grote schat,

Van Eldorado weet je dat.

 

He ho, he ho. He ho!!

 

He ho Barones,

Jungle Jack zit in de stress.

Het komt met bakken naar benee,

Nee het zit ons echt niet mee.

 

He ho, he ho. He ho!!

 

He ho Jungle Jack,

En we hebben heel veel trek.

We lusten wel een grote hap,

anders worden we veel te slap.

 

He ho, he ho, He Ho!!

 

Fotoboek - Evenementen - Pinksterkamp - 2004

Pinksterkamp 2004: De schat van El-Dorado
19 foto's | Diavoorstelling

Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond
Koninklijk goedgekeurd 31-12-1971
Telefoon: 06 - 53 77 64 24
E-mail: gebruik ons contactformulier
Postadres: Postbus 5, 5000 AA Tilburg
Kamer van Koophandel nummer: 40258678
IBAN voor contributie: NL91 INGB 0001 9456 57


WhatsApp Facebook Instagram

© 2023 Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden
Voor het laatst aangepast op 18 december 2021.