| Contact
 | Kosten
 | Lid worden
 | Proefles
 | 
Zoeken in de site
 | Zwemtijden

Locatie: 

> Home > Evenementen > Pinksterkamp > 2005

Pinksterkamp 2005: De Tijd is Kwijt

Het Pinksterkamp begon voor de leiding al op donderdagmiddag. Met een grote vrachtwagen werden alle spullen naar het terrein bij Hilvarenbeek gebracht, waar we meteen begonnen met het opbouwen van het terrein.

Op vrijdag gingen we daarmee hard verder en kwam ook de circustent op het terrein. Na ‘s avonds nog een gezellige barbecue te hebben gehad, was het alweer tijd om te gaan slapen, want zaterdag zouden de kinderen al vanaf 9 uur aankomen!!!

Op zaterdag toen alle 70 kinderen aankwamen op het terrein bleek het Pasen te zijn! En dat nog wel met Pinksteren. De paashaas vertelde ons dat ze het wel erg druk had, omdat ze eigenlijk al begonnen was met haar winterslaap. Daarom vroeg ze ons haar te helpen. Na een dag vol paasverrassingen en zelfs echte paaseieren kregen we een onderdeel van de klok van de TijdSpaarders. Dus gingen we op pad om de klok te repareren. Het repareren van de klok kon alleen in de Beekmuda driehoek, dus het bleef spannend tot we terug waren op het terrein of het wel gelukt was… Helaas… Het werd carnaval! Maar dat kwam goed uit, want we hadden wel zin in een feestje. Na een avond hossen, stoelendansen, dropveter happen en limbodansen klonken er plotseling een aantal knallen. Dat waren de TijdSpaarders die ons een nieuw onderdeel kwamen brengen.

Zondag begon met een grote polonaise om de kou even te vergeten, want koud was het ‘s nachts wel geweest. Na het ontbijt gingen we proberen de klok te repareren met het ‘s avonds gekregen onderdeel. Zou het nu wel gelukt zijn de klok te repareren? De weergoden waren ons niet echt gezind vanmorgen, want het regende, maar dat ging gelukkig al weer vrij snel beter. Terug op het terrein bleek het nog steeds geen Pinksteren te zijn, maar het was Drie-Koningen geworden. Dat betekende voor de oudste: zingen in het dorp, aangekleed en wel! Wie het meeste snoep en fruit mee terug zou nemen had gewonnen. Het bleek een echte strijd te worden en er werd heel wat binnengehaald. De kleintjes mochten zich mooi uit gaan dossen als echte koningen en een tochtje gaan lopen waarbij ze de drie echte koningen tegenkwamen die ze wat spullen mee gaven om de klok te repareren.

’s Middags na het eten gingen we een supergroot spel spelen tegen de TijdSpaarders. Zij hadden ervoor gezorgd dat we een computer kregen die het hele spel regelde. Er moesten kaartjes worden verzameld en er moest worden gepuzzeld. Gelukkig wonnen we het spel en kregen we zo weer een onderdeel van de klok. Dus gingen we meteen na het avondeten (frietjes!) op pad om de klok te maken. Zou het dit keer wel gelukt zijn???? Terug op het terrein bleek het… Kerstmis te zijn! Dus weer mislukt.

Om te vieren dat het Kerst is lieten we de leiding het kerstverhaal uitbeelden wat leidde tot zeer ontroerend toneel… Er waren schapen, herders, een kerstengel, een herbergier, een ster, een os, een ezel, Maria, Josef en natuurlijk de koningen.


Op maandag begonnen we met een kerstmaaltijd, helaas waren de croissantjes al op, dus moesten we het doen met gewoon brood. Maar omdat iedereen heel veel honger had maakte dat niet zoveel uit. Meteen hierna gingen we weer proberen de klok te repareren. En wat bleek toen we terug waren op het terrein?!? Het was gelukt! Reden voor een feestje! We mochten de hele middag spelletjes doen en lekkere dingen eten en drinken. Aan het einde van de middag had Karel Klok nog een brief gevonden en daarin stond dat de TijdSpaarders ons feliciteerde met het repareren van de klok, maar deze brief was niet net als alle andere ondertekend met TijdSpaarders, maar met Laura & Ewald. Onze nieuwe leiding bleken de TijdSpaarders te zijn… reden dus om gestraft te worden. Om 15:00uur worden we dat ze wel genoeg gestraft waren en lieten we ze vrij. Iedereen kon nu lekker naar huis gaan om te douchen en uit te gaan rusten!

Wij vonden het een geweldig kamp en we hopen dat we elkaar volgend jaar weer zien op een nieuwe (veel luxere) locatie!

Het Pinksterkamp team


Fotoboek - Evenementen - Pinksterkamp - 2005

Pinksterkamp 2005: De tijd is kwijt
28 foto's | Diavoorstelling

Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond
Koninklijk goedgekeurd 31-12-1971
Telefoon: 06 - 53 77 64 24
E-mail: gebruik ons contactformulier
Postadres: Postbus 5, 5000 AA Tilburg
Kamer van Koophandel nummer: 40258678
IBAN voor contributie: NL91 INGB 0001 9456 57


WhatsApp Facebook Instagram

© 2023 Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden
Voor het laatst aangepast op 18 december 2021.