| Contact
 | Kosten
 | Lid worden
 | Proefles
 | 
Zoeken in de site
 | Zwemtijden

Locatie: 

> Home > Evenementen > Pinksterkamp > 2007

Pinksterkamp 2007 - Het Magische Toverboek

Tante Tover en Magic Mike, een heks en tovenaar in opleiding vinden dat ze genoeg geleerd hebben en besluiten te stoppen met de toverschool. Tijdens hun laatste lesdag "lenen" ze het magische toverboek van de schooldirecteur Barbarella. Met dit boek op zak kunnen ze de hele wereld aan, denken ze.
Maar helaas, hun poging om te toveren uit dit zeer oude, vol met magie gestopte toverboek, mislukt. Het boek en de woning van Tante Tover en Magic Mike ontploffen, ze zijn radeloos. Wat moeten ze nu doen? Het ontplofte toverboek terug brengen naar de toverschool is onmogelijk. Ze moeten het maken, maar hoe? Er zijn hele stukken boek verdwenen. Hulp van andere tovenaars en heksen is onmogelijk, zij mogen van niets weten...
Misschien kunnen de kinderen van de Tilburgse Watervrienden helpen met het zoeken naar de ontbrekende gedeelte van het boek. Dit alles zal niet zonder gevaar zijn. Het boek is namelijk ontploft in een wereld vol magie. Een wereld die niet zomaar te betreden is, het is een wereld vol andere wezens, die zo met het blote oog niet te zien zijn.

Voorlopig durven Tante Tover en Magic Mike zich niet zonder hulp te vertonen in de magische wereld. Ze hebben dan ook hun tent neergezet buiten de poort naar het magische land. Met een beetje geluk krijgen ze hulp van de wezens in de magische wereld, maar hoe?
 

Zaterdag 26 mei

Het Pinksterkamp ging weer van start. Om 11:30uur begonnen de 71 kinderen aan hun zware taak om het Magische Toverboek weer te repareren.

Nadat iedereen een speciale bidon met tasje had gekregen om toverdrank in mee te nemen, gingen we door de tover tunnel naar de Magische Wereld. Natuurlijk moesten we daarvoor eerst een toverspreuk leren en allemaal samen kunnen uitspreken. Toen dat gelukt was kwamen we aan in de Magische Wereld, waar we gedurende 3 dagen op zoek gingen naar de ontbrekende bladzijdes van het Toverboek. Aangekomen in de Magsiche Wereld gingen we meteen het bos in om een aantal interessante puzzel spellen te doen. Daar kregen we natuurlijk wel honger van, dus gingen we lekker eten.
Na een stevige lunch vertrokken we allemaal, we gingen namelijk de (St)Enige tocht lopen. Tijdens deze tocht dwars door de bossen kwamen we allerlei heksen en tovenaars tegen waar opdrachten moesten worden gedaan om stenen te verdienen. In totaal konden er 5 worden verdient. Voor de steen der kracht moest er spijkerbroek worden gehangen, voor de steen der moed moesten allerlei enge beestjes worden gevangen, bij de steen der alchemie moest een toverdrank worden gemaakt, bij de steen der vriendschap werden vragen gesteld over welke vrienden bij elkaar horen (kwik, kwek en ...), bij de steen der wijsheid moest een moeilijke Harry Potter woordzoeker worden opgelost, bij de steen der geluk moest op goed geluk een steen in het bos gevonden worden. Pas als de opdracht goed uitgevoerd was, kon een steen worden verdient. Gelukkig waren onze kinderen hier best goed in en zijn bijna alle stenen terecht...
Na deze lange, maar leuke en leerzame tocht, was het alweer bijna tijd om te gaan eten. Vanavond aten we ... FRIET!!! Lekker hoor, iedereen heeft het zich goed laten smaken. Met onze goed gevulde buiken gingen we een spectaculaire bingo spelen waarbij allerlei vragen en opdrachten langs kwamen. Als je het antwoord wist, moest je snel naar de toeter rennen om het antwoord te geven. Helaas kwam er toen een buitje langs vliegen en die gooide de bingo letterlijk in het water, daarom vluchtten we snel naar binnen in onze mooie binnen locatie.

Tijdens deze bui werd er hard gewerkt om toch een mooi kampvuur op te bouwen, maar dat wilde niet echt gaan branden. Na een kleine tocht kwamen we aan bij onze kampvuur cirkel en... het brandde!!!!! Een super mooi, knapperend kampvuur stond al op ons te wachten. We gingen allemaal zitten en er werd lekkere chocolade melk uitgedeeld... dat ging er natuurlijk wel in. Aan het einden van de avond werd er een heel mooi verhaal voorgelezen, iedereen luisterde hier aandachtig naar. Bij het dichtslaan van het boek was het tijd voor de kleintjes om lekker te gaan slapen. De groten mochten nog meedoen met het nachtspel: "Heksen Triviant". In het donkere bos op zoek naar de heksen waar je, als je de vraag goed beantwoordde, een lichtgevend toverstokje kon verdienen. Toen de groepen het spel gespeeld hadden was het tijd om te gaan slapen. Dat deden ze dan ook netjes, behalve Luuk en Dirk, die mochten dan ook nog een lekker stukje wandelen (Dirk: "Ik ben niet bang, maar ik zie het pad niet meer...").

Zondag 27 mei

Het bleef nog lekker lang rustig in de slaapzalen, ook de tenten buiten bleven lang stil. Nadat eindelijk iedereen wakker was, gingen we nog even lekker Jumpen. Iedereen deed fanatiek mee om te leren jumpen, of om te laten zien hoe goed hij/zij het al kon. Maar van al dat gespring gingen de buikjes natuurlijk alweer knorren, dus besloten we om toch maar weer te gaan eten, waarna we vertrokken op een tocht. De groten gingen op pad met het sterrenkompas. Ze moesten zelf de weg vinden aan de hand van gekleurde vellen op de bomen en het sterrenkompas. Een moeilijke opdracht die ze wel allemaal goed uitvoerden. Erg knap dus. De kleintjes gingen de spinnenroute lopen, ze kregen hierbij een aantal opdrachten om onderweg uit te voeren. Tijdens deze tocht werden er gelukkig wat delen van het boek teruggevonden, daar waren Tante Tover en Magic Mike natuurlijk erg blij mee.
Helaas missen er nu natuurlijk nog erg veel bladzijdes van het boek, daarom gingen we na het eten de hulp inroepen van Theo en Drekkie. Nadat we de goede toverspreuk hadden uitgesproken klonk er een harde knal boven op de berg achter ons kampterrein. Iedereen rende er natuurlijk naartoe en daar zagen we heel veel bladzijdes van het toverboek verspreid liggen. Ze werden allemaal opgeraapt en teruggebracht naar het terrein. Yes... het gaat de goede kant op met het boek...
Op de bladzijdes stonden wat proeven die we moesten doorstaan om zo nog meer bladzijdes terug te verdienen. Zowel levend scrabble, levend stratego, levend galgje, verstoppertje en de ketel van Merlijn werden gespeeld met veel enthousiasme.

Met het avondeten waren we weer terug op het terrein, vanavond aten we... rijst, boontjes, sate en kroepoek. Misschien niet zo lekker als friet, maar het ging er bij de meesten toch erg goed in. Na het eten was het tijd voor een verdrietige aangelegenheid: Stephan en Mieke hebben ons na meer dan 25 jaar fanatieke inzet verlaten. Dat konden we natuurlijk niet ongestraft laten gebeuren, daarom besloten we ze een beetje te straffen. Na deze vervelende gebeurtenis gingen we allemaal op zoek naar hout voor het kampvuur, want zonder hout is er natuurlijk geen vuur.
Aangekomen bij onze kampvuur plek bleek het vuur al te branden en kwamen onze takken goed van pas om een lekker warm vuur te houden. Ook vandaag sloten we weer af met een mooi verhaal, waarna klein weer lekker mocht gaan slapen. Groot mocht nog op zoek naar lichtgevende toverketels met toverdrank in het bos. Daarna ging iedereen lekker slapen en was het al snel muisstil...

Maandag 28 mei

De oudste tenten hadden een leuke stunt bedacht: laten we lekker buiten gaan liggen op een stenen vloer en dat om 5:15 's morgens. Een superleuke actie, maar helaas... ze maakten Magic Mike wakker. Dat was niet zo slim.... na 2,5 uur wandelen kwamen we dus terug op het terrein, nog op tijd voor de ochtendgymnastiek. Daar waren we wel erg blij mee natuurlijk. Alle spullen werden weer ingepakt want het was alweer bijna tijd om naar huis te gaan, maar gelukkig hadden we nog even.
Na het ontbijt gingen we naar een mooi sportveld waar we diverse tikspelletjes speelden. Op de weg terug naar het kampterrein vonden we allerlei bladzijdes van het toverboek. Zou het nu eindelijk compleet zijn? Tante Tover en Magic Mike gingen snel aan de slag om het boek te repareren.... want... het was compleet!!! Reden voor een feestje.We mochten allerlei lekkere dingen maken, eten of meenemen. Ook konden er wat spelletjes worden gedaan en kon je geschminkt worden. Voor de echte waaghalzen waren er gebakken meelwormen en sprinkhanen (met dank aan Reptielenhuis de Oliemeulen die dit mogelijk heeft gemaakt).
Dankzij de Albert Heijn XL in Tilburg konden we ook nog de volgende dingen maken:

Na dit grote feest was het tijd om terug te gaan naar de gewone wereld. De Tovertunnel stond op instorten, maar het wat hulp van de grootsten konden we toch nog veilig terugkomen, voordat de tunnel definitief instortte.

Daarna moesten we nog wat vieren: onze leiding was namelijk weer uitgebreid met 2 mensen. Lotte gaat al een paar jaar mee, maar voor Geke was dit haar tweede jaar. Tijd dus om te laten zien wat ze kunnen. Nadat ze twee keer de stormbaan hadden doorlopen (1 keer droog en 1 keer met wat hulp van de oudste tenten en natte sponzen), stond het 1 - 1. Dus tijd voor een ander onderdeel: De Buikschuiver. Op een groot zeil hadden we wat spullen gedaan om het beter te laten glijden (verf, mayonaise, curry, water). Na een aanloopje springen en dan zover glijden als mogelijk... dat konden de dames erg goed. Daarom mogen ze bij ons blijven om mee te helpen bij het organiseren van al onze activiteiten.

Uiteraard hebben we even iedereen die mee heeft geholpen uitgebreid bedankt, de keuken, onze groepsleiding voor al het harde en goede werk dat is verzet tijdens dit kamp.

En daar waren ze alweer... de ouders. Na een geslaagd kamp werd iedereen weer opgehaald om naar huis te gaan. Helaas... Pinksterkamp 2007 is alweer voorbij. Hopelijk allemaal weer tot volgend jaar, want wij hebben er nu al weer zin in.
 


Fotoboek - Evenementen - Pinksterkamp - 2007

Foto's van het 40e Pinksterkamp: Het Magische Toverboek

133 foto's | Diavoorstelling

Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond
Koninklijk goedgekeurd 31-12-1971
Telefoon: 06 - 53 77 64 24
E-mail: gebruik ons contactformulier
Postadres: Postbus 5, 5000 AA Tilburg
Kamer van Koophandel nummer: 40258678
IBAN voor contributie: NL91 INGB 0001 9456 57


WhatsApp Facebook Instagram

© 2023 Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden
Voor het laatst aangepast op 18 december 2021.