| Contact
 | Kosten
 | Lid worden
 | Proefles
 | 
Zoeken in de site
 | Zwemtijden

Locatie: 

> Home > Evenementen > Pinksterkamp > 2018

Pinksterkamp 2018 - Ecila in Wonderland

Zie ook hieronder voor foto's!

Zaterdag 19 mei 2018

Om half tien arriveren de eerste kinderen al om te komen helpen met het redden van Wonderland, ze hebben grote moeite met het vinden van hun tent, want de nummering is gedaan op zijn Wonderlands. Sommige nemen de toeristische route, want zo gaat het in Wonderland, alles wijst de verkeerde kant op. Gelukkig weet iedereen het kampterrein te vinden. Met veerig kindjes gaan we dan ook niet te laat van start! Na een enorm chaotische opening, waar veel kopjes snPinksterkamp 2018 - Ecila in Wonderland - DSCN5655.JPGeuvelen mogen de kinderen op zoek naar de Maartse Haas, Ecila, de Gekke Hoedenmaker, het witte konijn en de Rode Koning. Bij iedereen moeten ze spelletjes doen om te oefenen hoe het is om in Wonderland te wonen. Na deze dwaze zoektocht gaan we lekker lunchen, we ontdekken dat de Maartse Haas ook al in het niets verdwenen is! Gelukkig is toevallig Cay net aangekomen om ons te helpen.

Na de lunch vertrekken we om een knotsgek spel te spelen met speelkaarten. De groepen moeten hun kleur kaarten van de ene naar de andere kant van een super ingewikkeld bos brengen. Onderweg mogen ze tikken en getikt worden, degene met de hoogste kaart… verliest en moet de kaart afgeven. Ook lopen er nog jokers door het bos die iedereen mogen tikken en altijd winnen. Na een korte pauze vertrekken de kinderen met een kompas om te kijken waar ze heen moeten. Een spannende en moeilijke puzzeltocht waar iedereen net te laat van terug is.

Als avondeten smikkelen we van blauwe aardappelen, worst, mais, worteltjes en erwtjes. Het vliegt erin en ook het toetje, vlaflip, wordt goed gegeten. Helaas komen we erachter dat ook de rode koning slachtoffer is geworden van het grote niets. Gelukkig is toevallig Jeroen net aangekomen om ons te helpen.

Na zo’n maaltijd zijn de kinderen ePinksterkamp 2018 - Ecila in Wonderland - DSCN5678.JPGr klaar voor om een enorme stapel hout te zoeken in het bos. Ze maken de stapels zo hoog als ze kunnen en dat lukt erg goed. Daarna mogen alle kinderen een tak op de kampvuurstapel leggen om zo een mooie stapel te maken. Nadat de tent nachtklaar gemaakt is, vertrekken de oudste kinderen aan een lang touw en mogen de kleinste tanden, eh, kiezen wat ze gaan doen. De oudste kinderen gaan touwtrekken en touwtje springen en laten zien dat ze erg goed kunnen lijnen.

Met veel moeite steken we het kampvuur aan en gaan gezellig mottenballen bakken boven kleine barbecuetjes, dat smaakt wel!

Net voordat ze naar bed gaan, leest het witte konijn het verhaal van Ecila in Wonderland voor aan de jongste kinderen. Dat valt zo goed in de smaak, dat ook de oudste kinderen het willen horen, dus wordt het verhaal nogmaals voorgelezen. De kleinsten worden gecontroleerd op teken en gaan daarna naar bed.

Veel te laat vertrekken de oudste kinderen op een spannende tocht door het donkere bos, op zoek naar de lichtgevende ogen van de Kolderkat. De tocht is moeilijk en spannend, de laatsten zijn zelfs pas om half twee terug op het terrein. Dus na de tekencontrole gaan ze ook snel slapen.

Zondag 20 mei 2018

De kinderen worden rustig wakker en hebben zin in weer een leuke dag. Ondanks dat ze gisteren al veel gelopen heeft, vindt niemand het vervelend om na het ontbijt weer op pad te gaan.

De kinderen gaan een lange tocht wandelen, waarbij ze de pijlen in het bos niet moeten volgen. Gelukkig weet iedereen het witte konijn te vinden midden in het bos, waar ze ook nog een woordzoeker op moeten lossen. Na de tocht gaan we lekker lunchen en vinden uit dat het witte konijn nu ook verdwenen is.

Pinksterkamp 2018 - Ecila in Wonderland - DSCN5733.JPGWe spelen een rustig spel in het bos waarbij de kinderen verf moeten halen om wonderland figuren in het bos schilderen.

Omdat het ondertussen nogal warm is, zijn er diverse waterspelletjes klaargelegd op het veld. Normaal spelen we die ongeveer een kwartier en eindigt het in een watergevecht. In Wonderland worden de spelletjes zelfs niet eens gespeeld en wordt het meteen een enorm watergevecht waarbij iedereen compleet nat wordt.

Nadat iedereen weer opgedroogd is, gaan we verder met het zoeken naar de meubels van het Hartepaleis. Uiteraard kunnen kinderen geen meubels tillen, maar in Wonderland hoef je maar iets te eten om heel groot te worden. Dus krijgen alle kinderen een tongtatto en mogen ze papier eten… Daarna vinden ze alle meubels van het paleis weer terug.

De frietjes met frikandel die we daarna gaan eten vliegen er ook weer snel in. Het geweldig mooie toetje daarna wordt wat minder goed gegeten.

Nadat we op het veld nog even de Fitlala hebben gedanst, is het tijd voor

Helaas slaat het weer om en wordt het tijd om naar de loods te gaan om daar lekker te verven, kleuren, knutselen en spelen. Gelukkig wordt het na een harde bui weer droog en kunnen we misbal spelen: gooi de bal ik het vak van de tegenstanders, zonder iemand te raken. Gooi je wel iemand raak, dan ben je af. Gelukkig is er daarna nog even tijd voor gewoon trefbal.

Ook nu gaat het weer regenen, dus gaan we terug naar de loods, waar we prachtige cakejes krijgen met een paddenstoel erop! Dat smaakt ook weer goed. Met een pakje Wicky spoelen we het weer weg.

De regen is nu echt weg en we maken de tenten nachtklaar, omPinksterkamp 2018 - Ecila in Wonderland - DSCN5771.JPG daarna even een tochtje te lopen, klein met zaklap en groot zonder. Als we terugkomen op het terrein is het kampvuur al aan en gaan we er lekker bijzitten.

De kleinste kinderen worden weer gecontroleerd op teken en gaan daarna lekker slapen.

De grootste kinderen doen een speciaal shirt aan dat hen beschermt tegen de straling die de bron van het niets beschermd. We hebben namelijk ontdekt waar deze bron zich bevindt. Aangekomen bij de goede plek moeten de kinderen proberen de bron terug te brengen, zonder geraakt te worden door de stralen van de wachters. Het is lastig, maar het lukt de kinderen om de bron terug te brengen: een spiegel! We weten nog niet wat we hier mee moeten, maar rond twee uur gaan we wel allemaal slapen.

Maandag 21 mei 2018

Alle meubels van het harte paleis zijn weer verdwenen, net als alle speelkaarten! Daarom moeten de kinderen snel hun spullen inpakken en naar de loods brengen, buiten Wonderland, waar ze veilig zijn.

We gaan op zoek naar rozen in het bos en die vinden we uiteindelijk ook nog! Helaas zijn ze de verkeerde kleur en moeten we de witte rozen dus rood verven. Als dat gelukt is, nemen we ze Pinksterkamp 2018 - Ecila in Wonderland - DSCN5777.JPGallemaal met terug naar het terrein, waar de kinderen Wonderland Waardig Worden. Ze spelen de volgende spellen: reuzenroute waarbij ze moeten samenwerken en over en onder hindernissen moeten, met een enorme sleutel proberen de deur open te maken, croquet spelen met flamingo’s, een kaartenhuis bouwen met grote kaarten, chips eten als de maffe hoedenmaker en poppen maken voor de rups. Ook moeten ze de afwas doen op zijn Wonderlands, dus er bleef niet veel heel van de kopjes en schoteltjes. Tijdens de spellen mogen de kinderen eten, drinken en snoepen.

Aan het einde van het kamp ontdekken we dat Ecila achter het grote niets zit. Zij is het spiegelbeeld van Alice. We vinden uit dat Ecila door een enorme, verstopte, spiegel zal moeten gaan om zo iedereen terug te vinden. Het lukt om Ecila door de spiegel te duwen en zo komt iedereen uit Wonderland weer terug. Na nog een laatste keer theetijd is bijna al het servies wel kapot en kunnen de kinderen, na uitgebreid bedankt te zijn, weer naar huis.

Iedereen bedankt voor de hulp!


Fotoboek - Evenementen - Pinksterkamp - 2018

Pinksterkamp 2018 - Ecila in Wonderland
223 foto's | Diavoorstelling

Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond
Koninklijk goedgekeurd 31-12-1971
Telefoon: 06 - 53 77 64 24
E-mail: gebruik ons contactformulier
Postadres: Postbus 5, 5000 AA Tilburg
Kamer van Koophandel nummer: 40258678
IBAN voor contributie: NL91 INGB 0001 9456 57


WhatsApp Facebook Instagram

© 2023 Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden
Voor het laatst aangepast op 18 december 2021.