| Contact
 | Kosten
 | Lid worden
 | Proefles
 | 
Zoeken in de site
 | Zwemtijden

Locatie: 

> Home > Evenementen > Pinksterkamp > 2006

Pinksterkamp 2006: De Strijd om het Goud

Krantenkop.jpg
Wakiyankantan (Indiaan) en Daan Dapper  (Cowboy) hebben samen erg veel goud gevonden. Zij konden dit vinden door de kaart van Daan Dapper, maar zonder de speurtalenten van Wakiyankantan was het nooit gelukt. Nadat ze samen het goud naar hun dorp hebben gebracht kregen Wakiyankantan en Daan Dapper ruzie over wie het goud mag hebben. Ze hebben er lang ruzie over gemaakt.

Om een oplossing te vinden, hebben ze de hulp ingeroepen van hun voorvaderen, zij hebben een bordspel gegeven, als ze samen een bordspel spelen, dan mag degene die wint het goud hebben. Gelukkig hebben de kinderen van de Tilburgse Watervrienden geholpen bij het spelen van dit spel.

Zaterdag
Op zaterdag zijn de oudste kinderen opgeleid tot Cowboy, de kleinsten werden omgetoverd tot echte indianen. 's Avonds werd er een heuse casino avond gehouden. Omdat de strijd op het spel nog onbeslist was moest de leiding het tegen elkaar opnemen in een spannende touwtrekwedstrijd. De leiding van de indianen won glansrijk.

Zondag
Al het goud blijkt gestolen te zijn! De cowboys en de indianen gingen apaprt op zoek naar aanwijzingen. Na veel gepuzzel bleek dat er samengewerkt moest worden om het goud terug te vinden. 's Middag volgt een moeilijke tocht met opdrachten onderweg waar aanwijzingen mee  gevonden kunnen worden. Gelukkig blijkt dat alle moeite niet voor niets is geweest. Dankzij de kinderen vinden we het goud terug dat door de boeven verstopt was.

De indianen nodigen daarop de cowboys uit voor een echt indianenfeest met kampvuur. Helaas is het spel nog steeds niet gespeeld en strijdt de leiding weer tegen elkaar. Nu in een grote stoelendans. Dit keer winnen de cowboys het dankzij Jeroen net van de indianen.

Maandag
Nadat de slaapplaatsen waren uitgemest moesten iedereen van de voorvaderen naar het grote veld gaan. Toen iedereen was gaan zitten hebben Daan Dapper en Wakiyakantan de voorvaderen opgeroepen om te vragen wat er aan de hand was. De voorvaderen vertelden dat als er goed nagedacht werd over de afgelopen 3 dagen de uitkomst van het spel duidelijk zou zijn. Uiteraard snapte Daan Dapper en Wakiyankantan er weer helemaal niets van. De kinderen waren gelukkig zo slim om te snappen dat samen werken en delen veel beter is dan elkaar tegenwerken. Dat zien de indiaan en cowboy dan ook eindelijk in en besluiten om samen te delen.

Om de kinderen te belonen voor al hun harde werk, wordt er een groot feest gegeven met eten, drinken en heel veel spelletjes. Net voor het einde van het kamp komt er een krant uit waarin staat dat Tim en Kim het goud hebben gestolen. Dat kunnen wij natuurlijk niet zomaar laten gebeuren. Daarom hebben we na een korte jacht de twee boeven gevangen genomen en hard gestraft.

De Commissie Evenementen hoopt dat iedereen een geweldig kamp heeft gehad en ze zien graag iedereen volgend jaar terug.

Fotoboek - Evenementen - Pinksterkamp - 2006

Foto's van het Pinksterkamp 2006

100 foto's | Diavoorstelling

Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond
Koninklijk goedgekeurd 31-12-1971
Telefoon: 06 - 53 77 64 24
E-mail: gebruik ons contactformulier
Postadres: Postbus 5, 5000 AA Tilburg
Kamer van Koophandel nummer: 40258678
IBAN voor contributie: NL91 INGB 0001 9456 57


WhatsApp Facebook Instagram

© 2024 Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden
Voor het laatst aangepast op 18 december 2021.