| Contact
 | Kosten
 | Lid worden
 | Proefles
 | 
Zoeken in de site
 | Zwemtijden

Locatie: 

> Home > Evenementen > Pinksterkamp > 2014

Pinksterkamp 2014: Terug naar de Toekomst

We schrijven het jaar 2215, waar professor Sabarab en zijn assistente Ainodis werken aan een geweldige uitvinding: de Tijdmachine. Na jaren van hard werken, zijn ze zover dat hij eindelijk getest kan worden. Helaas... hij werkt zo goed, dat de professor en zijn assistente naar het jaar 2014 worden geflitst. Ze vinden het heel interessant om in het verleden te zijn, maar ze willen ook erg graag Terug naar de Toekomst. 

Nadat we op donderdagavond de vrachtwagen alvast geladen hebben, is het vrijdagochtend tijd voor de leiding om op te gaan bouwen op het terrein. De nieuwe kindertenten worden opgebouwd, net als het decor, de keuken en de werkplaats van de professors.

Zaterdag

Op zaterdagochtend arriveren de kinderen en als ze helemaal geïnstalleerd zijn in de tenten, kunnen we net te laat beginnen met het kamp. We openen het kamp met een poppenkast waarin uitgelegd wordt hoe dat professor Sabarab en zijn assistente Ainodis terecht zijn gekomen bij professor Kibmal in 2014. Ondanks dat het nogal een rommeltje is, hopen we dat de meeste kinderen nu weten hoe ze hier terecht zijn gekomen. Daarna is het tijd voor de kinderen om mooie kleren te maken, zoals zij denken dat mensen in de toekomst eruit zien. Als de kleren af zijn is het al tijd om te eten, gelukkig hebben de meeste kinderen honger en gaat het brood er lekker snel in. Want we moeten natuurlijk nog veel doen voordat we een tijdmachine uitgevonden hebben. Daarom gaan we al snel en tocht lopen waarin gezocht wordt naar stukken van de bouwtekeningen van een tijdmachine. Gelukkig kunnen de kinderen goed zoeken en worden de meeste stukken gevonden. Aangekomen in het midden van de tocht gaan we maar wat waterspelletjes doen, want het is echt heel erg warm, meer dan 28 graden in de schaduw. Als iedereen afgekoeld is, blijkt er wat leiding te zijn verdwenen, met de puzzelstukken... Daarom gaan we ze snel zoeken, want die stukken hebben we nodig natuurlijk. Uiteindelijk vinden we ze allemaal weer terug en lopen we terug naar het kampterrein, terwijl we onderweg nog moeten zoeken naar de rest van de stukken. Aangekomen op het kampterrein mogen de kinderen de bouwtekeningen in elkaar puzzelen. De groepen die klaar zijn mogen nog spannende proefjes doen met professor Sabarab. Als iedereen klaar is, is het tijd om te gaan eten. We eten een lekkere groentenmix met aardappelen en kip. Gelukkig gaat dat er bij iedereen goed in.

Nadat we hout voor het kampvuur hebben verzameld en de tenten nachtklaar hebben gemaakt, gaan we een spannend spel spelen waarbij er codes verzameld moeten worden die worden gefloten door de leiding die in het bos verstopt zit. Teruggekomen op het terrein trekt iedereen de mooie kleding aan die ze gemaakt hebben en we gaan bij het kampvuur zitten. Helaas begint het te regenen en daarom gaan we een modeshow houden in de loods. Alle groepen laten hun kleding zien, met daarbij een ter plekke bedacht dansje. Ook de leiding doet nog eens speciale act. De keukenploeg speelt voor jury en ze zijn het er unaniem over eens dat groep 1 en 2 gewonnen hebben. Dan is het tijd voor de tenten 1 tot en met 6 om naar bed te gaan, nadat ze zijn gecontroleerd op teken. Tent 7, 8, 9 en 10 gaan nog het bos in om een speciaal onderdeel van de tijdmachine te bemachtigen. Dit onderdeel wordt goed bewaakt door drie man van de leiding die met een zaklamp proberen om iedereen af te schijnen. Gelukkig lukt het de kinderen toch om ongezien het onderdeel mee terug te krijgen. Dan gaat iedereen lekker slapen.

Zondag

Op zondag begint de dag met wat regen, maar gelukkig regent het niet heel erg hard. Na het ontbijt blijkt het toch nog steeds niet droog te willen worden, dus gaan we in de loods trefbal en voetbal spelen. Als we daarmee klaar zijn, kunnen we toch weer het bos in, waar de kinderen op zoek gaan naar de onderdelen van de tijdmachine die we nodig hebben. Als de meeste boodschappenlijstje vol zijn, kunnen we terug naar het terrein om de tijdmachine te gaan bouwen. Iedereen werkt hard mee om er iets moois van te maken. Van al dat bouwen krijgen we natuurlijk honger, dus gaan we lekker eten. Na het eten gaan we een tochtje maken waarin allerlei vragen beantwoord moeten worden en er spelletjes gespeeld kunnen worden. Als iedereen weer terug is, hebben we nog een beetje tijd om met water te spelen en daarna gaan we lekker frietjes eten. Tijdens het eten laat professor Sabarab de kinderen nog wat proefjes zien.

Als de kinderen lekker een ijsje op hebben, is het alweer tijd voor een beetje sportiviteit. We spelen trefbal, toekomsttikkertje, emmerbal en inktvistikkertje. De kinderen doen gelukkig fanatiek mee, ondanks de warmte zelfs nu nog. Nadat we allemaal weer schoongepoetst en omgekleed zijn is het tijd voor een echte disco bij het kampvuur. DJ Tim draait de leukste muziek en leert ons coole dansmoves. Ook doen we een aantal dansjes gezellig gezamenlijk. De kinderen mogen ook nog marschmallow roosteren en ze krijgen een lekkere prikker en een echte mocktail.

Tent 1 tot en met 6 gaan daarna weer lekker slapen en de overige kinderen gaan het bos in om zo stil mogelijk een aantal gekleurde lampjes te verzamelen. Helaas begint het weer een beetje te druppelen, maar gelukkig kunnen we het spel gewoon uitspelen om daarna terug naar het terrein te gaan om lekker te gaan slapen.

Maandag

Maandag beginnen we wat later en het weer is lekker opgeklaard. Omdat de tijdmachine klaar is, mogen de kinderen al hun spullen inpakken, ontbijten, de spullen naar de loods brengen, zodat professor Sabarab en Ainodis terug kunnen naar de toekomst. Helaas blijkt de tijdmachine niet te werken, omdat de flux-capacitor oplader ontbreekt. Ainodis heeft gelukkig wel een idee waar deze zich kan bevinden. Gelukkig wordt het ding snel gevonden, want het ziet er naar uit dat het gaat regenen. Als we net allemaal in de loods zijn, begint het enorm te gieten. Daarnaast begint het ook nog eens ongelofelijk hard te waaien. Op het terrein hangt de leiding aan de grote tenten om te zorgen dat ze niet wegwaaien. Als het dan ook nog gaat onweren, wordt het in de loods minder gezellig, veel kinderen houden niet van onweer. Plotseling horen we een enorme knal en wordt het donker in de loods. De elektriciteit valt uit omdat de bliksem vlakbij is ingeslagen. De noodverlichting schakelt keurig en en gelukkig weet de aanwezige leiding de paniek onder de kinderen snel onder controle te krijgen door het zingen van gezellig liedjes. Al snel wordt het weer een beetje gezelliger in de loods, want het noodweer trekt gelukkig ook weg. De rest van de leiding komt ook snel naar de loods toe en de kinderen krijgen allemaal chips en drinken. De leiding zet ondertussen leuke spelletjes klaar die de kinderen kunnen gaan doen. De kinderen mogen op ballonnen schieten met een echte lasergun, ook mogen ze blikgooien, schroeven hengelen met lange touwen, ballen gooien, een echte elektronische teller maken en krijgen ze lekker pannenkoeken en een broodje met worst. Het weer is ondertussen weer geweldig mooi opgeklaard, dus gaan we snel terug naar de tijdmachine om professor Sabarab en zijn assistente terug te krijgen naar de toekomst.

Er is nog maar 1 ding dat we moeten doen: Marieke gaat dit jaar voor de laatste keer mee, dus nemen we op gepaste manier afscheid van haar. Na 17 jaar is het tijd voor Marieke en haar gezin om iets anders te gaan doen tijdens Pinksteren. Marieke, bedankt! Dan is het echt tijd om de tijdmachine te activeren, maar er is helaas geen elektriciteit meer. Daarom verzint de professor snel wat anders en moeten de kinderen genoeg herrie maken om de tijdmachine van energie te voorzien. Ondanks de drie vermoeiende dagen zit er nog meer dan genoeg energie in de kinderen om de tijdmachine te starten.

Het is gelukt! Ainodis en professor Sabarab zijn terug, terug naar de toekomst!


Fotoboek - Evenementen - Pinksterkamp - 2014

Pinksterkamp 2014: Terug naar de Toekomst
375 foto's | Diavoorstelling

Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond
Koninklijk goedgekeurd 31-12-1971
Telefoon: 06 - 53 77 64 24
E-mail: gebruik ons contactformulier
Postadres: Postbus 5, 5000 AA Tilburg
Kamer van Koophandel nummer: 40258678
IBAN voor contributie: NL91 INGB 0001 9456 57


WhatsApp Facebook Instagram

© 2023 Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden
Voor het laatst aangepast op 18 december 2021.