| Contact
 | Kosten
 | Lid worden
 | Proefles
 | 
Zoeken in de site
 | Zwemtijden

Locatie: 

> Home > Synchroonzwemmen > Trainingen

Training

Trainingstijden

Wij zwemmen op vrijdagavond van 19.00-20.30 uur in Zwembad De Drieburcht. We verzamelen tussen 18.30-18.45 uur. De senioren zwemmen aansluitend van 20.30-21.30 uur. Tijdens de trainingen oefenen wij techniek voor diploma's en uitvoeringen voor wedstrijden of een show.


Wat heb je nodig om te synchroonzwemmen?

- Neusklem:
De neusklem zorgt ervoor dat je geen water in je neus krijgt. Als je zelf je neus dichtknijpt als je onderwater gaat kun je al veel langer onderwater blijven. Daarvoor is het dus heel nuttig. Verder staan de meisjes lang met hun hoofd onder water en op de kop. Als ze dan geen neusklem op hebben, loopt de neus vol met water.
- Zwembrilletje
- Badmuts (wit voor het diplomazwemmen)
- Zwempak:
Bij de uitvoeringen wil je er natuurlijk op je best uitzien! Daarom heb je een mooi badpak aan dat versierd is met pailletten en uit verschillende kleuren stof bestaat, of iets anders opvallends heeft. Voor het diplomazwemmen moet je een helemaal zwart badpak aan, dan wordt de jury niet afgeleid van alle mooie zwempakken.
Je haren doe je strak in een knot. Omdat het heel storend zou zijn als dat los zou gaan. Daarom smeren wij heel onze haren vol met gelatine. Gelatine gebruik je normaal om een taart mee te maken, maar ook in je haar werkt het perfect! Het blijft dan veel beter zitten dan met gel of met haarlak. Over je knot kun je een haarstukje, een froezel of een kralenketting doen, net wat het mooiste staat bij het badpak wat je aan doet.


Droogtrainen

Vaak wordt er voor de training op het droge getraind om alle muziekstukken goed op telling of muziek aan te leren. Hierdoor weten de meiden welke bewegingen ze wanneer op een bepaald muziekje moeten doen. Dit doen we zodat er in het water geen kostbare tijd verloren gaat. De trainster informeert de meiden en ouders hierover.

 

Rekken

Voor elke training in het water rekken we met alle zwemsters, omdat lenigheid een belangrijk onderdeel van het synchroonzwemmen is.

  


 


Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond
Koninklijk goedgekeurd 31-12-1971
Telefoon: 06 - 53 77 64 24
E-mail: gebruik ons contactformulier
Postadres: Postbus 5, 5000 AA Tilburg
Kamer van Koophandel nummer: 40258678
IBAN voor contributie: NL91 INGB 0001 9456 57


WhatsApp Facebook Instagram

© 2023 Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden
Voor het laatst aangepast op 19 januari 2022.