| Contact
 | Kosten
 | Lid worden
 | Proefles
 | 
Zoeken in de site
 | Zwemtijden

Locatie: 

> Home > Evenementen > Pinksterkamp > 2009

Pinksterkamp 2009 - Terug naar Ucaronia

Er is een raket neergestort op aarde, omdat het gebotst is met de space shuttle van de aardse astronaut in opleiding Rik Raket. Het ministerie van buitenaardse zaken heeft de plaats van neerstorten afgegrendeld. En het wezen dat het schip bestuurde, Fluffy, meegenomen.Dit speciale wezen wil heel graag terug naar zijn eigen wereld, maar de raket is kapot, dus hij kan niet meer terug. We moeten de raket dus repareren, zodat Fluffy weer terug kan. Gelukkig heeft Rik Raket heel veel verstand van kapotte raketten. De minister van buitenaardse zaken, Hillary Clingon, moet er voor zorgen dat de neergestortte Fluffy zo snel mogelijk terug de ruimte in komt.

De Kasterlese Academie voor Super Astronauten (KASA) moet ervoor gaan zorgen dat de missie goed gaat verlopen. Dat moet natuurlijk allemaal in het geheim, want anders breekt er misschien wel paniek uit. Om een raket te kunnen lanceren zijn er heel veel astronauten nodig, daarom hebben we de hulp ingeroepen van de Tilburgse Watervrienden.

Zaterdag 30 mei 2009

Fluffy, het buitenaardse wezentje dat op aarde is neergestort, heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover... Fluffy gaat terug, terug naar Ucaronia...

Nadat Hillary Klingon en Rik Raket ons welkom hebben geheten beginnen we al snel met kennis te maken met de ruimte. Want je kunt natuurlijk alleen astronaut worden als je niet alles weet van de ruimte. We maken een ballonraket, proberen samen een raketje aan een ruimtestation te koppelen, maken een echt ruimtewezen masker en we schieten een echte waterraket af. Al met al zijn we druk bezig en daar krijgen we wel honger van.

Na het eten gaan we meteen verder met een paar spannende bosspelen. De groten gaan een zonnestelsel maken. Door allerlei vragen te beantwoorden krijgen ze de materialen die ze nodig hebben om een zeer grote zonnenstelsel kaart te  maken. Ze worden daarbij geholpen door de Ruimte TomTom. Klein gaat ondertussen levend kwartet spelen tegen de leiding.

Na een korte pauze gaan we een tocht lopen. De kleinsten gaan zoeken naar allerlei personen die hen iets leren over planeten. Ze moeten daarom verschillende kleuren sterren volgen. De groten gaan ondertussen op zoek naar planeten door gebruik te maken van sterrenkaarten. Het blijkt een moeilijke zoektocht te zijn. De ruimte is natuurlijk erg groot en dat maakt navigeren erg lastig. Gelukkig komt alles toch nog goed en zijn we mooi op tijd weer terug.

Na al deze inspanning is het al weer tijd om te gaan eten! We eten lekkere worst met boontjes en aardappels. Als toetje krijgen we een lekker raket ijsje!

Om ervoor te zorgen dat Fluffy weer terug kan naar huis, moeten we natuurlijk nog wel een raket hebben. Daarom gaan we met alle kinderen een hele grote raket bouwen, uiteraard onder leiding van Rik Raket. Uiteindelijk wordt het een werkelijk prachtige raket compleet met motoren, een echte stoel voor Fluffy en natuurlijk schitterend geschilderd.

De raket is klaar, daarom gaat klein de melkweg verkennen door met hun zaklampen de reflecterende sterren te volgen. Groot gaat levend ruimtekwartetten tegen de leiding.

Als iedereen weer terug is gaat Rik Raket proberen de gemaakte raket te lanceren. Uiteraard zit Fluffy veilig in de raket te wachten op wat komen gaat. Alle systemen zijn ingeschakeld, de motor wordt gestart, de motoren klinken goed.... Alles lijkt goed te gaan... maar, plotseling vallen de motoren stil, er komt heel erg veel rook en... de raket ontploft!!!! Gelukkig blijft Fluffy ongedeerd en kunnen we met een geust hart gaan slapen.

Tenminste... groot gaat natuurlijk nog een sterrenbeelden spel spelen. In het donker moeten ze proberen sterrenbeelden te verzamelen, terwijl ze worden opgejaagd door angstaanjagende aliens. Gelukkig worden de sterrenbeelden gevonden zonder dat er iemand wordt meegenomen door de aliens. Ook groot kan nu dus lekker gaan slapen. Rik Raket werkt 's nachts nog hard verder aan een nieuwe raket voor Fluffy.


Zondag 31 mei 2009

Al heel vroeg zijn de eerste astronautjes in opleiding wakker. Ze maken een behoorlijk lawaai, daarom besluit Jeroen om een gezellig blokje met ze te gaan lopen. Niet alle kinderen vinden dat even leuk...
Nadat we lekker warm gedanst en gespeeld zijn mogen we weer lekker ontbijten. Als we klaar zijn met eten dan moeten we naar school, astronautenschool. We volgen de volgende lessen:

Wiskunde: Los zo veel mogelijk sommen op
Fitness: Hindernisbaan met G-krachten
Behendigheid: 5-voudige zenuwspiraal
Cryptografie: Los een geheimschrift op
Communicatie: Uitleg over Morse en verzend een bericht via morse code
Logica: Een aantal logische puzzels

Na een ochtend school zijn we natuurlijk wel moe geworden, daarom gaan we kijken naar een spannende quiz tussen een aantal kandidaten. Speciaal voor de presentatie van de quiz zijn Laura en Daan uit Tilburg overgekomen. Er zijn twee teams gevormd, Peggy en Moniek zijn Team 1 en Ilse en Bauke vormen team 2. Helaas zijn de kandidaten een beetje vies als ze willen beginnen, daarom worden ze door de quizmasters vakkundig afgespoeld en geschrobt. De vragen gaan allemaal over de zwemvereniging, want alle 4 de kandidaten willen graag deel uitmaken van onze groep, daarom moeten ze er wel iets van af weten. Helaas blijkt dat ze er niet heel erg veel vanaf weten, daarom worden ze regelmatig gestraft... Aan het einde van de quiz zijn ze dus ook erg vies geworden. Tijd om te gaan douchen en voor de kinderen... eten!

Na het eten gaat groot op zoek naar de zwarte doos door met metaaldetectoren een groot gebied af te zoeken. Het blijkt erg moeilijk om de doos te vinden, maar uiteindelijk lukt het ons. Klein gaat proberen om de juiste code kaarten bij elkaar te zoeken. Op elk kaartje staat een streepjescode en die zijn dus niet te lezen, maar gelukkig heeft Hillary een scanner waarmee ze de kaartjes kan lezen. De goede code moet nu op het goede plaatje gelegd worden. De groep die dat als eerste voor elkaar krijgt heeft gewonnen!

Als de code kaartjes en de zwarte doos zijn gevonden gaat Rik Raket proberen om te kijken waar de rest van de onderdelen van de raket zijn neergestort. Het lukt hem om een aardige inschatting te maken waar alles is neergekomen. Daarom worden de kinderen erop uitgestuurd om alle onderdelen weer terug te vinden. Klein gaat nu met de metaaldectoren op zoek naar alle onderdelen en ze vinden er erg veel terug. Groot gaat allerlei ingrediënten verzamelen om daarmee te proberen brandstof te maken. Ze leren veel over allerlei chemische stoffen en reacties.

Ook nu moet er natuurlijk weer lekker gegeten worden. We eten friet, frikandellen, appelmoes en een ruimtetoetje na.

Om al dat eten er weer een beetje af te trainen gaan we een groot trefbal toernooi houden: de kinderen tegen de leiding... Spannend hoor! Ondertussen installeert Rik de nieuwe raket die hij heeft gebouwd. Een enorm ding met krachtige motoren wordt neergezet op het lanceerplatform.

Nadat de kinderen heel veel hout hebben verzameld en een rondje hebben gelopen gaan we proberen of we de zon kunnen imiteren door een groot kampvuur te bouwen. We gaan er gezellig omheen zitten en genieten van een echte lichtgevende lollie. Ook zingen we voor Martin en Marieke omdat ze allebei jarig zijn op kamp.

Omdat de sterren nu weer goed staan gaan we proberen om de raket met Fluffy erin te lanceren. Op precies het juiste moment worden de motoren gestart, worden alle vluchtsystemen ingeschakeld, maar op het moment dat de lanceerknop wordt ingedrukt gaat er iets goed mis met de raket. Heel veel rook en een harde knal zijn het resultaat. De raket stijgt niet op, maar blijft staan waar hij staat. Het lijkt erop dat de ionen-motoren niet goed waren afgesteld...

Klein kan nu gaan slapen en dromen over de laatste kan die we morgen krijgen om Fluffy terug te brengen naar Ucaronia, terwijl groot een Star Wars lasergame probeert te spelen. Ze moeten code kaarten naar Rik Raket brengen, terwijl ze ondertussen kunnen worden neergelaserd door de leiding met lasergeweren. Gelukkig weet iedereen op tijd weg te komen en gaat ook groot uiteindelijk slapen.

Zondag 1 juni 2009

Na het wakker worden pakken de kinderen al hun spullen terug in de tassen, worden luchtbedden leeggemaakt en is toch echt de laatste dag aangebroken. Na al dat inpakken en opruimen genieten we van ons laatste ontbijtje samen.

Vervolgens breken we alle tenten af, samen met de kinderen. Als alle tenten weg zijn gaan de kinderen een aantal leuke spelletjes doen, ook trakteert Jamy ons omdat ze vandaag jarig is. Als we terug komen op het terrein is daar een geweldige ruimtekermis aan de gang. We mogen overgooien met vliegende schotels, in het bos mogen 6 kinderen het tegen elkaar opnemen in een laser oorlog, we maken een mooie tekening voor Fluffy om mee te nemen, we maken van een pannenkoek een ruimteschip om hem daarna op te eten en natuurlijk nog veel meer. Ondertussen kan er naar hartelust worden gegeten en gedronken met de munten die bij elk spel worden verdiend.

Als voor iedereen de training erop zit heeft Rik Raket alles klaar voor de laatste poging om Fluffy terug de lucht in te krijgen. Na het aftellen nog 1 keer geoefend te hebben is het tijd om het echt te proberen. Voor de laatste keer wordt er terug geteld van 10 naar 0. De motoren ronken... nog 3... nog 2... nog 1... 0!!!! De raket vliegt met een schitterende straal rook de lucht in. De eerste trap ontkoppelt en... weg is Fluffy, terug naar Ucaronia.

Uiteraard willen Hillary Klingon en Rik Raket alle kinderen heel erg bedanken namen Fluffy voor alle hulp en het plezier die we hebben gehad. Fluffy is nu terug thuis bij haar familie.

Fotoboek - Evenementen - Pinksterkamp - 2009

Pinksterkamp 2009: Terug naar Ucaronia

152 foto's | Diavoorstelling

Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond
Koninklijk goedgekeurd 31-12-1971
Telefoon: 06 - 53 77 64 24
E-mail: gebruik ons contactformulier
Postadres: Postbus 5, 5000 AA Tilburg
Kamer van Koophandel nummer: 40258678
IBAN voor contributie: NL91 INGB 0001 9456 57


WhatsApp Facebook Instagram

© 2023 Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden
Voor het laatst aangepast op 18 december 2021.