| Contact
 | Kosten
 | Lid worden
 | Proefles
 | 
Zoeken in de site
 | Zwemtijden

Locatie: 

> Home > Fotoboek > Wedstrijdzwemmen > Zwemkamp > 2018

Fotoboek - Wedstrijdzwemmen - Zwemkamp - 2018

Kamp Wedstrijdgroep 2018
360 foto's | Diavoorstelling

Wedstrijdkamp 5 oktober tot 7 oktober 2018

Op vrijdagavond gingen we met heel veel zin eindelijk weer eens op kamp met de wedstrijdgroep van de Tilburgse watervrienden. Toen we de kans kregen sprintten we naar boven voor de beste slaapplek die we konden krijgen. Na alles te hebben uitgepakt en klaar te hebben gezet was het tijd voor de eerste spelletjes. We begonnen met de loopband, waarbij we over elkaars handen vervoerd werden naar de overkant. Na dit spel gingen we naar buiten en gingen we kei hard schreeuwen, nee grapje dat hoorde gewoon bij het spel. Geen stem klonk meer hetzelfde na dit spel, en de leiding was tevreden met de stilte. Toen we weer binnen  waren deden we het bekende spel pictionairy. Frank de Laat werd ontzettend enthousiast en wilde de stift niet meer loslaten, maar zijn latere tekeningen kwamen niet meer over de eerste heen, namelijk de antilope. Na een tijdje kon Frank zijn behoeftes bedwingen en konden de kinderen ook tekenen. Remco was als laatste aan de beurt en tekende een pizza, en de grootste verassing was: ER WAS PIZZA. Iedereen was door het dolle heen. Na de pizza hebben we lekker veel spelletjes gedaan en zijn we een stukje gaan wandelen samen met de oudere kinderen. Ewalt dacht nog even wat humor te hebben en liet de kinderen schrikken. Om half 2 lag iedereen op bed.


De nacht verliep niet soepel want er waren veel hanen die dachten, deze zwemmers kunnen wel zonder slaap. Gelukkig gingen we ’s avonds barbecueën en kwamen de hanen goed van pas. Grapje ?. Het o zo leuke ochtend gymnastiek ontbrak natuurlijk niet waar de zwemmers zo ontzettend blij mee waren. Bjorn had een leuke boerenBOSgolf uitgezet en daar waren we de hele ochtend zoet mee. Het ene groepje was wat behendiger dan de andere, en de punten liepen dan ook erg uit elkaar, maar we hebben de grootste lol gehad. Toen lekker weer gegeten. Na het eten nog wat gekaart (Azen) en moesten we daarna onze zwemspullen pakken om onze grootste passie te vervullen. We gingen lekker met z’n alle vrij zwemmen in een kei leuk zwembad. Er waren twee duikplanken, een steile glijbaan die overging in een wildwaterbaan, een andere grote glijbaan en gewoon een 25 meter bad. We hebben de mooiste spring kunsten van de zwemmers voorbij zien komen, en 't blijkt dat we de goeie zwemsport hebben gekozen (wedstrijdzwemmen in plaats van schoonspringen). Zoals al gezegd zijn we ‘s avonds lekker gaan BBQ’en. Na de barbecue volgden wat spellen in het donker, namelijk operation breaklight en een haven kaart spel, waarbij je een stok kaarten moest sorteren in een groot donker veld met tikkers. Het hele kamphuis was versierd met halloween accessoires om in de stemming te komen voor de spannende spooktocht. Terwijl de leiding zich bezig hield met het in elkaar knutselen van de spooktocht, ging de jeugd de mooiste liedjes zingen tijdens de karaoke. We zijn tot de conclusie gekomen dat zwemmen beter voor ons is dan zingen, en de leiding ook, ha ha. Per groepje gingen we de spooktocht lopen er werd flink wat af geschreeuwd. Dus chapeau voor de organisatie, het was ook prachtig versierd onderweg, gelukkig hoefden wij niet alles ook nog op te ruimen en konden wij lekker vroeg naar bed.


Natuurlijk kan het wakker worden gemaakt niet zonder het fantastische liedje van Jochem Meijer. Waarvoor wij de leiding erg bedankten. Ook de ochtendgymnastiek was weer van de partij en er werd weer met volle enthousiasme aan mee gedaan. Daarna eindelijk ontbijten en er was weer heerlijk vers brood en zelfs een lekker gebakken roerei. Voor veel zwemmers kwam eindelijk de droom uit om het beroemde letterspel van jongens tegen de meisjes te spelen. Er waren zelfs 5 rondes met verschillende letters, dus er kon volop worden gespeeld. Groepje 1 torende er hoog boven uit en was het (dik) winnende team. Na dit spel gingen we terug naar het grasveld en hebben we een poortjesbal spel gedaan en het was echt heel leuk. Iedereen was heel enthousiast en we hebben ook veel potjes gedaan. Lysette was de ultieme winnaar en had alle rondjes gewonnen. Buiten voor het kamphuis nog wat racejes gedaan met lepels en onze tas inpakken en toen stonden er lekkere Belse frietekes voor ons klaar. Vervolgens nog even gekletst en toen al weer op naar het volgende spel. We gingen met zijn alle verschillende trefbal varianten doen en halverwege kwamen alle ouders ons al toejuichen. Je kon toch wel merken dat de kinderen de ouders stiekem wel hadden gemist. Na het trefbal kwam er een leuke variant op een normaal potje voetbal. Iedereen kreeg 2 bekers op hun ogen waardoor het zicht in het midden verdween. Dit leverde een hoop komische momenten op en ze zijn nog gefilmd ook ?. Ondertussen bracht Ewalt nog allerlei snacks naar de ouders en uiteindelijk ook de super goede voetballers, maar dit was nog maar een voorproefje.
We hebben dit hele gezellige en vooral heel leuke kamp afgesloten met nog een hapje en een drankje samen met alle ouders en alle kinderen. (het was eerder een soort vreetfestijn)
Namens alle zwemmers heel erg bedankt voor het superleuke kamp!!!


Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden

Aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond
Koninklijk goedgekeurd 31-12-1971
Telefoon: 06 - 53 77 64 24
E-mail: gebruik ons contactformulier
Postadres: Postbus 5, 5000 AA Tilburg
Kamer van Koophandel nummer: 40258678
IBAN voor contributie: NL91 INGB 0001 9456 57


WhatsApp Facebook Instagram

© 2023 Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden
Voor het laatst aangepast op 18 december 2021.